BU 300 синусоидален UPS с външен акумулатор.

Номинална изходна мощност 300W.

Синусоидален ups с външен акумулатор

BU300

Купи on-line тук: Спрян от производство

Заменен от BU400

ОписаниеТехнически данниГалерия

Синусоидалният BgUPS е предназначен за резервиране захранването на котли на ток, газ или твърдо гориво; ел. помпи със или без електронно управление; вентилатори; контролери; трансформаторни захранвания; циркулационни помпи за камини или котли при отпадане на конвенционалното им мрежово захранване с цел да бъдат избегнати нежелани аварии в отоплителните системи.

Подходящ е за захранване на циркулационни помпи на камини и котли с обща консумация до 300W. Работи с един стандартен автомобилен акумулатор* на 12V. Препоръчителен размер на акумулатора между 44Ah и 80Ah. В зависимост от акумулатора може да осигури над 10 часа работа без ток от мрежата. При изтощаване на акумулаторната батерия, тя лесно може да се смени с нова и устройството да продължи да захранва включените консуматори.

Тестван е и работи безпроблемно с италиански пелетни камини Ravelli и Da Vinci; с газови котли Condens, Bosch Gaz, Tesy и други.

BU300 намира приложение при осигуряване на резервно захранване на ИНКУБАТОРИ за яйца, при които спирането на тока може да доведе до спиране на процеса по мътенето и унищожаването на цялата партида с яйца. В този случай BU300 продължава без прекъсване да захранва инкубатора до идването на тока, след което сам превключва в режим на зареждане на акумулатора.

Форма на изходното напрежение ЧИСТА СИНУСОИДА.

При отпадане на захранването автоматично преминава на батерия, а при възстановяване на енергоподаването преминава към зареждане на батерията. На дисплея се изписва напрежението на акумулаторната батерия във волтове.

Защити:

 • от късо съединение
 • от обратно включване
 • от претоварване
 • от презареждане на акумулаторната батерия.

*акумулатора не е включен в цената

Какъв UPS е подходящ за вас и как да изчислите времето за работа може да прочетете тук.

Входно напрежение на електрическата мрежа, VAC 170 ÷ 260, VAC
Номинална честота на входното напрежение, Hz 50Hz ± 3%
Входно напрежение на акумулаторната батерия, V 10.5 ÷ 15, V
Изходно напрежение, V DC 230 VAC ± 10%
Честота на изходното напрежение, Hz 50Hz ± 1%
Номинална изходна мощност при активен характер на товара,W 300W
MAX Изходна мощност при активен характер на товара,W 400W
Форма на изходното напрежение в режим ‘батерия’ ЧИСТА СИНУСОИДА (pure sine wave)
Продължителност на работа без зареждане с нов 75Ah акумулатор при 75% натоварване – 3 часа
Време на зареждане, час според капацитета на акумулатора и  степента на разреждане
Заряден ток, A 3 ÷ 8, A
Индикация при разредена батерия светлинна и звукова
Защита на входа;от претоварване на акумулаторната батерия;от късо съединение;от обратно включване на батерията;с допълнителен предпазител – вграден във веригата на батериятаМикропроцесорна защита
Размери 16 х 17 х 32, см
Тегло 8 кг
Гаранционен срок 2 години

Акумулатори за UPS

БЪРЗА ПОРЪЧКА

17 thoughts on “BU 300 синусоидален UPS с външен акумулатор.

 1. Калин Мицов

  Благодаря за професионалния отговор!Не разбрах,трябва ли да бъде занулен контакта в който се включва UPS-a,или е от значение само да се спази фаза и нула?

 2. Мартин Пенев

  Здравейте! Имам газов котел Viessman Vitodens 100. Кой UPS ще ми препоръчате за него? По мои сметки BU 300 би трябвало да може да осигури време на резервиране около 3-4 часа.

  1. desim Post author

   Здравейте,
   BU300 ще е достатъчен, като мощност за този котел. За да може да ви осигури 4 часа работа, трябва да бъде окомплектован с външен акумулатор минимум 40Ah.
   За този модел котел може да използвате и UPS BUS150. Той е с 2 вградени батерии по 7Ah и може да осигури до час и половина работа без ток на котела.

  2. Калин Мицов

   Здравейте!Имам газов котел ViessmanVvitodens 100.До котела отива директно двоен кабел. Вътре в котела,клемата за земното е свързана с мостче към“нулата“.Интересувам се дали при BU300 има някакви особености при включването към старите двупроводни ел.инсталации с „обща нула“,при които всеки контакт се занулява поотделно.Трябва ли контакта в който, се включваUPS-a да бъде занулен?Ако обърна щепсела на входа, ще се обърнели „фазата“ на изхода[при газовите котли,това е много важно]? Може ли двупроводния кабел, който води в момента към котела да се включи направо в изходния контакт наUPS-a,като се запази мостчето в котела между“0″и „земно“?

   1. desim Post author

    BU300 (и всички останали) е с маркирана „0“ на входа и на изхода. Ако се спазва маркировкaта и свържете „0“ на BU300 към „0“ на котела и „0“ на захранващия контакт, не е проблем да си запазите мостчето вътре в котела между „0“ и „земя“. Имайте впредвид, че ако обърнете щепсела ще се обърне и „фазата“ и може да гръмнете котела или UPS-a.

 3. Григор Веселинов

  Здравейте, помпата ми е grundfoss 32/80 ,съответно 145/220/245 W. Работи на средната степен (220 W) Какъв UPS и с какъв акумулатор МИ ТРЯБВА за да издържи поне 3-4 часа без захранване от мрежата?

  1. desim Post author

   Здравейте,
   За вас най-подходящ е модела BU300, който в комплект с 80Ah акумулатор ще ви осигури време за резервиране от 4 часа.

 4. Делчо Бурмов

  Става ли за компютър? Какво е времето за превключване от мрежа на акумулатор?
  Дали ще задържа паметта на компютъра или ще изключва?

  1. desim Post author

   Времето за превключване е >20ms. Може да се използва за компютър.

 5. Константин Добрев

  Здравейте!
  Имам полски автоматичен котел на въглища Defro ,който няма автоматично запалване. Шека е 175вата ,вентилатора е 75вата ,и помпата е Grundfus alpha 2
  която е 22w,или 272w общо. Кой ups ще ми препоръчате?

  1. desim Post author

   BU300 ще е напълно достатъчен за вашия случай.

 6. Кристиян Бакърджиев

  Здравейте. Нужен ми е UPS за помпа Grundfos с три степени, съответно 25/35/45 W. Какво време приблизително би работил без ток с 45 Ah уловен акумулатор? Помпата се ползва на втора степен. По формулата предоставена от вас, излиза около 15 часа. Съответно за колко време би заредил същия акумулатор?
  Става въпрос за модела BU 300.
  Благодаря.

  1. desim Post author

   Здравейте,
   Така както описвате ситуацията, с BU300 и 45Ah нов акумулатор и без други консуматори, ще имате около 15 часа работа на помпата без захранване от мрежата. Зарядния ток на BU300 е 6-8А. При разреден акумулатор ще го зареди за 5 до 7 часа.

 7. Антон Костадинов

  BU 300 в наличност ли е? Как да направя заявка за фирма с фактура? Какъв е срока на доставка и възможност за плащане при доставка? Колко е гаранцията на този модел?

  1. desim Post author

   Модела, който ви интересува е наличен на склад. Гаранцията е 2 години. Може да го поръчате или през сайта от линка под снимката, където да попълните данни за фактура на адрес ( http://pcservice1.com/shop/index.php?route=product/product&path=75_76&product_id=123 ),
   или по телефона: 042638442; 0887443313, или на bgups@bgups.com
   Срока за доставка е следващ работен ден, изпращаме с куриер Спиди с наложен платеж, т.е. може да платите на куриера при доставката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
YouTube