BgUPS – производство на синусоидални UPS за парно и водни помпи


BgUPS - ups парно, за пелетни камини и котли

BgUPS са марка СИНУСОИДАЛНИ UPS-и и  ИНВЕРТОРИ, изцяло българска разработка. Характеризират с висока степен на отговорност и са създадени да осигуряват резервно /аварийно/ захранване продължително време, като се използва външна  или вградена акумулаторна батерия.

Предназначени са да захранват циркулационните помпи за камини, слънчеви колектори и котли на твърдо гориво, пелети или природна газ и осигуряват продължителна и безаварийна работа на отоплителните системи.

Използват се за захранване на потопяеми и периферни водни помпи за поливни системи или дренажни помпи за отводняване. Могат да работят на открито без да са свързани към електрическата мрежа. Захранват се от една акумулаторна батерия на 12V, която лесно може да се смени с друга след изтощаването си, което осигурява продължителна и непрекъсната работа на помпите.

BgUPS устройствата с изходна мощност над 600W могат да се използват и за резервиране работата на промишлени контролери и друга електроника изискваща синусоидална форма на напрежението. Подходящи са за системи за видеонаблюдение или контрол на достъпа, за автоматични гаражни врати, бариери и др.

 • BgUPS работят и с новите ИНВЕРТОРНИ /АЛФА/ помпи.
 • Тествани са и работят с ПЕЛЕТНИ горелки и котли BURNiT, FERROLI, Грейко, GP, BIOTECH и др..
 • BgUPS работят с генератори на ток!
 • Осигуряват стабилизарно напрежение на изхода!

Моделите с външна акумулаторна батерия осигуряват до 10 ÷ 12 часа работа на вашите системи в зависимост от големината на използвания акумулатор. След отпадане на захранването ups-а осигурява захранване от акумулаторна батерия, като времето за работа зависи от големината на акумулатора и консумацията. Използването на външна батерия позволява лесното и подменяне с друга, при изтощаване на първата и по този начин продължава работата на системата до възстановяване на ел.захранването.  При възстановяване на захранването ups-а автоматично преминава в режим на заряд на батерията.

Инверторите със синусоидален изход подават на изхода напрежение със синусоидална форма, което е идентично с това подавано от електрическата система. Това позволява безпроблемно да бъде използвано за вашия котел, горелка или друга прецизна електронна техника, без риск от дефект или отказ от работа. Използват се за преобразуване на напрежението от акумулатори или автономни фотоволтачни системи в променливо напрежение 230V, там където няма ток – къмпинг, каравана, вила, пчелин или др.

Несинусоидалните UPS-и /и тези за компютри/ са по-евтини, но те изкарват от нормален работен режим вашата помпа и тя вибрира, което увеличава риска от нежелани аварии и дефекти, а по-прецизната електроника например на газов или пелетен котел въобще не тръгва или издава съобщение за грешка!!! Те не са предназначени за индуктивен товар, какъвто е ел. помпата на вашето парно или камина !!!

Какъв UPS е подходящ за вас и как да изчислите времето за работа може да прочетете тук.

Изработваме инвертори по индивидуална заявка!

59 thoughts on “BgUPS – производство на синусоидални UPS за парно и водни помпи

 1. Николай

  Здравейте ,имам пелетен котел Kozlusan 25kw ,интересува ме какъв юпс ще ми бъде необходим. Благодаря предварително.

  1. инж. Манева Post author

   Здравейте,
   Тези котли са с много мощни запалки – от 1,3kW до 1,5kW, като добавим и шнека с вентилатора от 100 до 300W / различно е за различните модели/ + циркулационната помпа още 50-80W, UPS-a, който ще ви свърши работа е модел BU2400. Акумулатора трябва де е поне 180A, а най-добре да са 2 акумулатора, тъй като и UPS-а е предвиден да работи с 2 акумулатора.

 2. ИВАН

  ЗДРАВЕЙТЕ КАКЪВ ЮПС МИ Е НЕОБХОДИМ ЗА ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ ТЕРМОЛУКС 40КВТ

  1. desim Post author

   За котел Термолукс 40kW, подходящ е UPS BU600. Общата електрическа консумация на котела с помпата е 450W. UPS-а е 600W, което покрива и моментната мощност при стартиране на котела. Формата на изходното напрежение е чиста синусоида, което означава че котела няма да се рестартира или да индикира грешка при преминаване от захранване от мрежата към захранване от UPS-а и обратно.
   В UPS-a няма вградена батерия. Препоръчителен размер на акумулатора, който трябва да вземете е от 80А до 120А. С нов, зареден акумулатор 100А котела ще работи 7 часа без ток от мрежата.

  1. desim Post author

   Общата консумация на котела е 1860W. Предполагам, че имате и циркулационна помпа за топлата вода в радиаторите.
   В този случай ще ви е нужен UPS с изходна мощност поне 2100W.
   Това, което можем да предложим е модел BU2400

 3. Айхан

  Здравейте, какво мие необходимо за пелетен котел KOZLUSAN, като свърши тока да ми работи котела. Какъв ЮПС и какъв акумулатор, благодаря ви предварително.

  1. desim Post author

   Здравейте,
   Тези котли са с много мощни запалки – от 1,3kW до 1,5kW, като добавим и шнека с вентилатора от 100 до 300W / различно е за различните модели/ + циркулационната помпа още 50-80W, UPS-a, който ще ви свърши работа е модел BU2400. Акумулатора трябва де е поне 180A, а най-добре да са 2 акумулатора, тъй като и UPS-а е предвиден да работи с 2 акумулатора.

 4. Красимир Георгиев

  Здравейте, интересуваме какъв юпс ми е необходим за горелка megatherm nani 35 но не знам консумацията на помпата и шнека.Благодаря.

  1. desim Post author

   Здравейте,
   По данни на производителя горелката консумира 425W в режим на запалване. Консумацията на шнека обикновено е около 50W, а помпите за домашни инсталации рядко надвишават 100W, обикновено са около и под 60W. В този случай модел BU600 е подходящ за тази конфигурация. Препоръчвам да го комбинирате с акумулатор 80-120Ah, за да осигурите надеждност на системата в режим на запалване или модулация.

  2. калин

   Здравейте,интересуваме какъв юпс ми е нужен за 3 броя помпи грундфус по 90 вата ,1 брои грундфус алфа 25 вата и двупътен ел. вентил 5 вата .Tрябва ли ,отделен контролер за зареждане на акумулатора от фотоволтаик .БЛАГОДАРЯ ВИ.

   1. desim Post author

    Здравейте,
    Според така описаните консуматори, които ще захранвате BU400 е достатъчен за захранването им.
    Ако смятате да използвате фотоволтаик за зареждане на акумулатора, задължително трябва да си вземете контролер, за да ограничите зарядния ток от панела. В противен случай ще презареждате акумулатора и ще го повредите.

 5. Галин

  Здравейте, имам пелетен котел Bisolid Saver C 35 и водна помпа Grundfos но не знам модела. Какъв UPS мога да ползвам?

  В момента имам бензинов генератор с мощност 2.5KW който се справя със ситуацията, но е голяма разправия.

  1. desim Post author

   Здравейте,
   Ако този котел е с пелетна горелка Bisolid GP, то подходящия модел UPS за него е BU1200, тъй като консумацията при запалване е 1200W. Препоръчително е да го окомплектовате с акумулатор поне 100Ah. Мощността на водната помпа в този случай е без значение, защото UPS-а ще е достатъчно мощен за нея.
   UPS-а работи и с генератор, така че при по-продължителни прекъсвания на тока ще може да го използвате и като захранване за него при изтощаване на акумулатора.

 6. Ивелин

  Имам газов котел BAXI Slim 2.300 Fi. При опит да се ползва котела с UPS всичко тръгва до момента на отчитане на наличие на пламък – тогава дава грешка и блокира подаването на газ, при захранване от мрежата няма този проблем. Консумацията на котела е 150 вата. Интересувам се дали с Вашето устройство защитата на котела ще работи нормално и няма да го блокира.

  1. desim Post author

   Здравейте,
   Няма да имате проблем с нашите UPS-и. Имаме доста инсталирани ups-и на газови котли, които работят безотказно. Подходящи за вашия котел са модели BU300 или BUS200

 7. Димитър Николов

  Здравейте ! Какъв UPS ми е необходим за пелетна камина с водна артел идро 24?Ще ме защитава ли от смущенията в мрежата които блокират камината ?Ако не -какво ми е необходимо?

  1. desim Post author

   Здравейте,
   За камина Артел Идро 24, подходящ е модел BU400, тъй като максималната консумирана мощност от котела е 350W. Този UPS е с вграден AVR (автоматичен регулатор на изходното напрежение) и филтрира смущенията в мрежата, които биха блокирали или рестартирали камината.

  2. Пламен

   Здравейте,имам котел ТЕРМОЛАБ с роторна горелка,бихте ли ми препоръчали ups за него.котека е 25кв.БЛАГОДАРЯ!!!

   1. desim Post author

    Здравейте, ако вашият котел е ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ ARTEL CALDAIA, подходящ за него е UPS BU400.
    Ако ползвате Пелетен Котел Комбиниран На Биомаса EK3G-S20 25 KW, тогава трябва да закупите UPS BU2400, тъй като консумираната мощност от него е 1,86kW.

 8. Мирослав Данов

  За горелка gp 25sc какъв ups ще препоръчате

  1. desim Post author

   Здравейте, това са спецификациите на горелката според производителя:

   Тип GP25 sc
   Диапазон на регулиране на мощността (kW) 7-25
   Номинална топлинна мощност (kW) 25
   Консумация на ел. енергия при запалване (A) 4.5
   Ел. мощност (W) <100+1100
   Тегло (кг.) 19.6
   Дължина (мм.) 700
   Височина (мм.) 490
   Ширина (мм.) 250

   В момента на запалване консумацията е 4,5А или 1035W. Подходящ за тази горелка е модел BU1200 с номинална мощност 1200W.

   1. Стамен

    Здравейте,
    Всеки юпиес за компютър ли е с чиста синусоида и може ли да се изпозва за пелетна горелка?
    Имам мощен юпиес със изхабени батерии. Бихте ли могли да направите замяна на батерията с по-мощни, ако е нужно?

    1. desim Post author

     Здравейте,
     Само on-line ups-ите са синусоидални и само те могат да се ползват за пелетни горелки, но времето, което осигуряват за работа без ток е малко, заради капацитета на вградените батерии. Трябва да проверите в спецификациите за вашия модел какъв тип е. По втория въпрос – при моделите с вградени батерии, батериите не могат да се сменят с други, по-мощни, защото няма да могат да се съберат вътре в кутията. А изводи за външна батерия не могат да се извадят, защото те работят на 36V, 48V или 96V, т.е трябва да се ползват 3,4 или 8 акумулатора, което е много неудобно за външни батерии, a и зарядния ток на UPS-а е съобразен с вградените батерии и няма да е достатъчен, за да зарежда по-големи външни батерии.

 9. ИВАН ИЛИЕВ

  Какъв ю пи ес ми е необходим за горелка GREYKO RB 20 и може ли на ю пи ес с вградени два акумулатора по 9ah да се изведе извод за външен акумулатор и до колко ампера.Благодаря.

  1. desim Post author

   Здравейте,
   По спецификация на производителя запалката на тази горелка е с мощност 121W. Трябва да погледнете и консумацията на котела – шнек, вентилатор, помпа и електроника. В общия случай това са около 100-150W. T.e. BU300 би трябвало да е достатъчен.
   По втория въпрос за BUS200 – той работи на 24V и даже и да се изведат кабели за външна батерия, ще трябва да се включат 2 акумулатора, което е неудобно. Отделно този модел е с по-ниска мощност и няма да ви свърши работа за тази горелка.

 10. Тихомир

  Здравейте,
  Бихте ли ми препоръчали
  модел UPS за пелетна камина
  ЕкоСпар Аурига 25KW с номинална консумирана ел.енергия 340W.
  Имам в наличност 75 Ah-ов
  акумулатор.

  1. desim Post author

   Здравейте,
   По спесификация на Екоспар мощността на ел. частта в режим на запалване е 450W. Затова най-подходящ е модела BU600.
   С вашия акумулатор (75Аh), ще си осигурите 2часа и 30мин време за работа в режим на инвертор, т.е. без захранване в мрежата.

 11. Симеон

  Имам UPS Bu300 закупен от вас. При спиране на тока на екрана се изписва CEP и хич не ще да юпиесва. Предложения?

  1. desim Post author

   Надпис СЕР, означава СЕРВИЗ. Трябва да ни го изпратите за ремонт.

 12. Георги

  Здравейте, имам ups inform guardian 1500ap. При включване без мрежа, включва нормално, като на 10-15 сек. издава звуков сигнал. Когато се включи 220v, започва да издава непрекъснат звуков сигнал и едно реле включва и изключва.
  Има ли сервиз който да го провери?
  Благодаря

  1. desim Post author

   Здравейте,
   В сервиза ни можем да проверим и ремонтираме вашия UPS. Адреса ни е:
   гр. Стара Загора
   ул. „Св. Троица“ 95
   тел. 0887 44 33 13

 13. Георги

  Здаравейте, имам камина с водна риза и помпа Grundfus, тока често спира за около 1-2, какъв ups ми е достатъчен.
  Благодаря Ви

  1. desim Post author

   Здравейте, ако става въпрос за камина на дърва и трябва да захраните само водната помпа за 1-2 часа, модела BUS150 ще ви е абсолютно достатъчен.

 14. Коко

  Здравейте,
  може ли BU300 да работи с външна батерия 12v/26Ah за захранване на уред до 50w или ампеража на батерията трябва да е определен минимум?

  1. desim Post author

   Здравейте,
   Няма минимум на батерията, с която може да работи. С 26Аh батерия ще ви захранва 50W около 4-5 часа.

 15. Коко

  Здравейте,
  интересува ме минимума на Ah на захранващия акумулатор за ЮПС-BU300 с външна батерия. Мога ли да го захранвам с необслужваема батерия 12V 26Ah за 45-50wata консумация, или Ah трябва да са задължително над 40Ah нагоре. Предварително ви благодаря!

  1. desim Post author

   Здравейте,
   Няма минимум на батерията, с която може да работи. С 26Аh батерия ще ви захранва 50W около 4-5 часа.

 16. Атанас Пейчев

  Здравейте. Можели да ми препоръчате UPS за пелетна горелка Greyko RB 30. Благодаря предварително.

  1. desim Post author

   Здравейте,
   Тази горелка е с ниска консумация при запалване – 121W, така че оборудвана с шнек, помпа и вентилатор не би трябвало да надвишава 300W. BU300 е подходящият за вас UPS.

 17. Радослав Минов

  Здравейте ,Интересува ме за Burnit comfort 25 какъв юпс може да се полева?

  1. desim Post author

   Здравейте,
   За този модел камина най-подходящ е BU600. По технически данни на производителя, консумацията и е 150W + 300W при запалване.

 18. Желев

  Горелка ламборджини ел.входяща мащност 100 вата,ел.възпламенителна мощност зоо вата шнек 45 вата,помпа 45-55 вата какъв UPS и акумулатор са нужни?

  1. desim Post author

   За този случай най-добре е да вземете BU600. Може да го окомплектовате с акумулатор по ваш избор. Например с 60Аh акумулатор може да се гарантира 3 часа работа без електрозахранване. Със 75Ah или 80Ah акумулатор времето за резервиране ще е 4 часа.

 19. Константинова

  Устройството има ли функция да зарежда допълнителния акумолатор?

  1. desim Post author

   Да, всички UPS-и автоматично зареждат акумулатора, без да е необходима външна намеса.

 20. Константинова

  Интересувам се UPS с каква мощност ми е необходим за котел на твърдо гориво Viadrus U 26 37 KW с помпа Грандфос ?

  1. desim Post author

   Трябва да проверите консумирната електрическа мощност на котела и помпата. Тогава ще мога да ви отговоря. По принцип общата електрическа мощност (не отоплителната) трябва да е 70-80% от мощността на използвания UPS.

 21. Бахри

  Здравейте,препоръчайте ми UPS за пелетна горелка Bisolid GP25 xx_B hc ,,например-BU300 UPS ще осигори ли запалване на пелетите в пелетния котел или ще осигури продължаване на горенето при вече разпалена горелка,,благодаря ви предварително!!!

  1. desim Post author

   Здравейте,
   По технически данни на производителя в момента на запалване електрическата консумация на горелка Bisolid GP25 xx_B hc е 1200W, а на нормална работа 100W, BU300 е с изходна мощност 300W (пикова 400W). С него няма да можете да запалите горелката. Няма да можете да го ползвате и за поддържане на горенето, защото даже и да имате ток няма да можете да запалите горелката, понеже ще сте ограничени от изходната мощност на UPS-а. UPS-а, който ще ви свърши работа е BU1200 с изходна мощност 1200W, пикова 1400W.

 22. Татяна Николова

  Здравейте,
  препоръчайте ми UPS за газов котел RADIAN? и какъв акумулатор ще трябва да закупя?

  1. desim Post author

   За газов котел модела BU300 би трябвало да е достатъчен. Но за да съм по-точна ми трябва точния модел на котела или данни за електрическата му консумация.
   А вида акумулатор зависи от това колко време искате да работи без ток от мрежата. Обикновено се ползва акумулатор от 50Ah до 80Ah, което трябва да ви осигури между 3 и 7 часа работа на котела.

 23. Valchanov

  Ups ще осигури ли запалване на пелетите в пелетния котел или само ще осигури продължаване на горенето при вече запалена горелка

  1. desim Post author

   Да, ще може да ги запали, трябва само да се подбере подходящия модел BgUPS, съобразен с максималната консумирана мощност на горелката при запалване.

 24. Младен

  Закупих BU300 за газов Котел с консумация 135w.Машинката работи перфектно.Помпата въобще не си промени звука.Единствения звук,който се чува е от вентилатора на охлаждане на самия уред.Теста направих със зареден 95Ач акумулатор и котела работи 6 пълни часа.

 25. ЖАННА ПЕТРОВА

  ЗДРАВЕЙТЕ ИМАМ ЮПИЕС ЗА ДОМАШНО ПАРНО КОЙТО ЗАПОЧНА ДА СВИРИ НЕПРЕКЪСНАТО И СПРЯХА ДА СВЕТЯТ ВСИЧКИ ЛАМПИЧКИ.МОЛЯ КАЖЕТЕ МИ КАКВО ДА ПРАВЯ БЛАГОДАРЯ ВИ

  1. desim Post author

   Може да го изпратите в сервиза ни за ремонт. Няма значение дали е наше производство или на друг производител. Ще го отремонтираме. Адреса на сервиза е гр. Стара Загора, ул. „Св. Троица“ 95.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

YouTube
YouTube